Avduking av Aphra Shemzas Ocean Rise (2024) i Tøyenparken

Torsdag 13. juni kl. 14:00 inviterer vi til avduking av Aphra Shemzas temporære skulpturinstallasjon i forbindelse med åpningen av det nye Tøyenbadet i slutten av 2024. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Kategori
Arrangement
Dato for arrangement
Sist oppdatert: 
Illustrasjon av en skulptur i en park.
Illustrasjon: Aphra Shemza: Ocean Rise (2024).

Om kunstprosjektet

Ocean Rise, som er utført i marin gjenbruksplast, viser havstigningen i forhold til den globale oppvarmingen. Verket inneholder også et lydbilde utført av Mowgli TV. 

Skulpturen er laget i samarbeid med Wecycle og Oceanize og vil stå i Tøyenparken i forbindelse med åpningen av det nye Tøyenbadet.

Du kan lese mer om prosjektet her.

Til det nye Tøyenbadet etableres det også to permanente kunstverk, laget av kunstner Sverre Gullesen (f. 1980) og Ida Madsen Følling (f. 1983).

Illustrasjon av et stort, utendørsbasseng med snæ rundt. I bakgrunnen er en stor svømmehall som lyser opp. Illustrasjon.
Tøyenbadet. Illustrasjoner: Asplan Viak AS

Om kunstneren

Aphra Shemza (f. 1988 i London) er en multidisiplinær kunstner basert i London som utforsker teknologiens historie og påvirkning på verden. 

Shemza arbeider med abstraksjon, interaktivitet, lys og lyd og kombinerer tradisjonelle skulpturteknikker med den nyeste teknologien, i sine verk. Hennes arbeid er tverrfaglig og viser til modernismen med fornyet optimisme.

Shemza jobber i serier hvor hver serie har sin egen tematiske utforskning og sin egen unike estetisk kvalitet. Fra migrasjon til klimaendringer utforsker hun store temaer og tar til orde for en bærekraftig praksis.

Aphra Shemza. Foto: David Parry
Illustrasjon: Aphra Shemza: Ocean Rise (2024).