Personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler

Ved å benytte deg av nettsiden kunstsamlingen.no aksepterer du at vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen.

Oslo kommunes kunstsamling er en del av Kulturetaten i Oslo kommune. Oslo kommune Kulturetaten, org.nr. 992 410 213, er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet i personvernerklæringen.

Du skal være trygg på at vi behandler dine personopplysninger på en ansvarlig måte, og i henhold til Personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, «GDPR»).

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan benyttes for å identifisere en person og som kan knyttes til en enkeltperson. Typiske personopplysninger vil være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og fødselsnummer. En IP-adresse er også definert som en personopplysning, fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og behandler

Abonnenter på nyhetsbrev

Personopplysninger du registrerer når du melder deg på Oslo kommunes kunstsamling sitt nyhetsbrev, eksempelvis navn og e-postadresse. Rettslig behandlingsgrunnlag er samtykke ved påmelding til nyhetsbrevet. Du kan selv melde deg av nyhetsbrevet.

Informasjonskapsler for bruk av nettsidene

Kunstsamlingen.no er nettsiden til Oslo kommunes kunstsamling.

Vi bruker informasjonskapsler, også kalt «cookies», på vår nettside. Personinformasjon om atferd på nettsiden og informasjon via informasjonskapsler («cookies») kan behandles i en tidsbegrenset periode. Rettslig behandlingsgrunnlag er berettiget interesse og/eller samtykke. Se nærmere om bruk av informasjonskapsler nedenfor.

Bestillingsknapper og eksterne lenker

På enkelte sider på nettstedet bruker vi bestillingsknapper som leder til andre nettsteder, for eksempel påmeldings-/kjøpsknapper til arrangementer. Dersom lenken leder til et annet nettsted enn kunstsamlingen.no, er Oslo kommunes kunstsamling ikke behandlingsansvarlig for personopplysninger på den eksterne siden. Det er da det eksterne nettstedets personvernerklæring som gjelder.

Nærmere om bruk av informasjonskapsler – «Cookies»

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel som brukes til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobil og hentes opp ved senere besøk. Den gir informasjon om din aktivitet på våre nettsider, og gjør det lettere for deg å benytte våre tjenester. Informasjonskapsler kan ikke identifisere hvem du er eller hva du heter. Hensikten er å sikre en god brukeropplevelse, og informasjonskapslene brukes for å lagre ikke-sensitiv informasjon om valgene du tar på vår nettside. De kan heller ikke spre virus eller andre skadelige programmer.

Nesten alle nettsteder bruker informasjonskapsler. Bruk av informasjonskapsler er i noen tilfeller den eneste måten å få et nettsted til å fungere i henhold til brukerens ønsker. Informasjonskapsler har flere nyttige formål for deg som bruker av våre nettsider, slik som at den gir oss informasjon om når du besøker våre sider, hvor lenge du gjør det, hvilke sider du besøker, din posisjon, og hvilket operativsystem du bruker. Ved å analysere denne typen informasjon er vi bedre i stand til å tilpasse sidene og tilby deg en bedre opplevelse.

Tredjeparter

Følgende tredjeparter plasserer informasjonskapsler på din datamaskin eller mobiltelefon når du besøker vårt nettsted:

  • Google Analytics gjør det mulig for oss å analysere statistikk som brukes til rapporter vi deler med våre eiere i Oslo kommune, for eksempel antall besøk, tid brukt på nettsiden, sider som brukes, søkeord, antakelser om kjønn og alder.
  • YouTube gjør det mulig for oss å vise video og statistikk over hvordan videoene fungerer.

Administrasjon av informasjonskapsler

En forutsetning for bruk av informasjonskapsler er at du har samtykket til bruken. Forhåndsinnstilling i nettleser om at du aksepterer informasjonskapsler anses som samtykke. Det er tilstrekkelig at du samtykker én gang for det samme formålet. Du har til enhver tid mulighet til å trekke tilbake ditt samtykke. Bruk av cookies reguleres i ekomloven § 2-7b.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert.

Våre kontaktdetaljer

  • Adresse: Storgata 25, 0184 Oslo
  • Postadresse: Kulturetaten, Postboks 1453 Vika, 0116 Oslo
  • Telefonnummer: 21 80 21 80
  • E-postadresse: postmottak@kul.oslo.kommune.no

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger. Våre nettsider er sikret med SSL-sertifikat.

Lagring og utlevering av opplysninger

Personopplysninger som registreres på vår nettside, er ikke tilgjengelige for andre besøkende på nettstedet. Opplysningene deles ikke med tredjepart med mindre dette er nødvendig for å levere tjenesten som er bestilt og du har gitt samtykke.

Oslo kommunes kunstsamling, ved Kulturetaten, selger ikke dine personopplysninger til andre.

Innsyn, retting eller sletting av personopplysninger

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Dersom du mener at vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven, kan Kulturetaten kontaktes i henhold til kontaktdetaljene ovenfor.

Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger til Datatilsynet. Datatilsynets nettsider inneholder informasjon om dine rettigheter og hvordan du kan klage.