Enga er nominert til internasjonal pris i 2022

Landskapsarkitektene J&L Gibbons som står bak landskapet på Inger Munchs brygge deltar som finalist til prisen Landscape Institute Award 2022. De er nominert i kategorien «Excellence in Place Regeneration». Vinneren blir annonsert 24.11.2022.
Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 

Video: Joanna Gibbons om enga på Inger Munchs brygge

Om arbeidet med enga og "Moren" på Inger Munchs brygge. Joanna Gibbons i samtale med kunstsamlingens prosjektleder Lily Vikki.

Landscape Institute Award 2022 feirer fremragende prosjekter som bekjemper klimaendringer, støtter helse og velvære, fremmer biologisk mangfold og som løfter frem lokale rom til et globalt nivå.

I forbindelse med annonseringen av nominasjonen beskriver J&L Gibbons prosjektet som et landskap etablert i et område av Oslo tidligere utpekt som en «økologisk ørken». Det underliggende konseptet i prosjektet er at landskapet er en frøseng. Den er bygget på et betongdekke med spesialdesignet jordsmonn og tilslag som etterlignere naturlige forhold og skaper en kysteng med biologisk mangfold. Mitt i denne sitter Tracey Emins monumentale bronseskulptur The Mother. Den knelende kvinneskikkelsen skaper nisjer av ly som fasiliterer naturlig fornyelse og varierende vekstmønstre.

Det vakre landskapet er en del av Tracey Emins kunstprosjekt The Mother. Like før avdukingen av skulpturen 4. juni 2022 fikk Oslo kommunes kunstsamling gjort et intervju med landskapsarkitekten Joanna Gibbons. I lys av nominasjonen ser vi vår anledning til å lansere denne filmen nå.