Først nå skjønner vi at vi er mennesker - et performativt foredrag av og med Lotte Konow Lund

"Først nå skjønner vi at vi er mennesker" er et performativt foredrag av og med Lotte Konow Lund. Foredraget finner sted på Grünerløkka, der publikum får ta del i en reise, hvor bydelen og Oslo ses gjennom historie, steder og mest av alt, kunsten. Foredraget avrunder prosjektet SAMMENomGATA som er utviklet og kuratert av Linn Cecilie Ulvin.
Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Tegning av Lotte Konow Lund
Tegning av Lotte Konow Lund

Lotte Konow Lund inviterer publikum med på en tenkt vandring på Grünerløkka.

I foredraget undersøker hun byens historie gjennom kunst, litteratur, historiske hendelser, skikkelser og nålevende mennesker.

Som del av foredraget vil Konow Lund vise egne tegninger.

Person i helfigur stående i et lyst rom. Foto.
Lotte Konow Lund. Foto: Tove Sivertsen

Påmelding

Foredragene finner sted:

  • Torsdag 5. mai, klokka 18:00 (ingen plasser igjen)
  • Fredag 6. mai, klokka 18:00 (ingen plasser igjen)
  • Søndag 8. mai, klokka 18:00 (ingen plasser igjen)

Det er lagt ut 20 billetter til hvert foredrag. Det er dessverre ingen plasser igjen.

Oppmøte på Olaf Ryes plass ved Eilert Sund-statuen av Mathias Skeibrok. Vennligst møt presist.

Avmelding

Vennligst gi beskjed på info@kunstsamlingen.no om du har billett og ikke kan komme, slik at billetten kan gis videre til noen andre.

Lotte Konow Lund viste våren 2021 tegninger i reklamemontere på holdeplasser og sykkelstativer på Grünerløkka. Foto: Trond A Isaksen
Lotte Konow Lund viste våren 2021 tegninger i reklamemontere på holdeplasser og sykkelstativer på Grünerløkka. Foto: Trond A Isaksen

Denne avsluttende delen av SAMMENomGATA har fokus på kunstnerperspektivet i byutviklingen, kunstneren i byen - kunstneren som ser byen, og som problematiserer at den endrer seg. Lotte Konow Lund er invitert til å utvikle en visning og tekst som tar for seg Oslo, og Grünerløkka, en by og et område i byen som kunstneren har et særlig forhold til.

Kunstprosjektet startet opp før koronapandemien, og som del av prosjektet er et utvalg av Konow Lunds tegninger vist i reklamemontere på holdeplasser og sykkelstativer på Grünerløkka.

Konow Lund begynte med å skrive for en presentasjon på en trikk, som skulle kjøre gjennom Oslo - fra vestkanten til østkanten, med stopp på Grünerløkka. I stedet skjer denne bevegelsen «i teksten», og publikum møter Konow Lund utendørs i bydelen.

Verket er utviklet som en forelesning om Oslo, som bruker kunsten og menneskene som befolker den til å komme inn på temaer som byutvikling, klasse, (kvinne)historie og gentrifisering. Disse beskrivelsene av temaer i byen siles gjennom kunstuttrykket, tilstedeværelsen og blikket til kunstneren. Konow Lunds verk «skriver det visuelle», en endring, en strekning eller del av kartet, helt konkret. I foredraget benytter hun seg av innhold som både er faktabasert og personlig, og i prosessen med å formidle informasjonen kan den omdannes til visuelle og immaterielle, mentale bilder, som gir nye perspektiver på byen.

Om Lotte Konow Lund

Lotte Konow Lund, født 1967 i Oslo, er en billedkunstner som arbeider innenfor en rekke medier. 

Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo og Chelsea College of Art and Design, London, og hun er representert i flere offentlige samlinger, som Nasjonalmuseet, Bergen Kunstmuseum og Oslo kommunes kunstsamling. 

Konow Lund er professor ved KHIO, avdeling Kunst og Håndverk.

Om SAMMENomGATA

SAMMENomGATA (2019–2022) er et kunstprogram kuratert av Linn Cecilie Ulvin med fokus på temporær visuell kunst i forbindelse med oppgraderingen av Thorvald Meyers gate i Oslo. Programmet har over en treårsperiode har presentert en rekke prosjekter og samarbeid. Lotte Konow Lunds performative foredrag skulle vært oppført i 2021, men ble forsinket og er nå klart til å gjennomføres som siste del av SAMMENomGATA.