Gå på digital kunstvandring i Kvadraturen

Kunstvandring i Kvadraturen er en ny digital vandring på nettstedet Oppdag Kvadraturen.

Oslo kommunes kunstsamling og Byarkivet har samarbeidet om å lage en ny spennende vandring som tar deg på en omvisning i kunst du kanskje ikke visste fantes i Kvadraturen.

Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 

– Noen av kunstverkene er nylig innkjøpte verk og andre er av eldre årgang. De befinner seg rundt i kvadraturens mangfoldige byrom og fasader, og tilhører Oslo kommunes kunstsamling og andre som holder til i området. Dette er den første av flere kunstvandringer vi planlegger, som skal vise mangfoldet i kunsten som finnes i Kvadraturen, forteller Martin Berner Mathiesen og André Gali, som har kuratert vandringen.

Bankplassen med skulptur og restaurant i bakgrunnen. Foto
Brynjulf Bergslien (1830 - 1898): Johannes Brun (1832-1890), 1894, Skulptur: Bronse, Sokkel: Granitt, grå, Skulptur: ca 275 x 60 x 69 cm. Fotografi: © Trond A. Isaksen

Nysgjerrigperens vandring tar deg med fra Myntgata 2, via Bankplassen og Telegrafbygningen og ender opp i skulptursonen i Øvre Slottsgate.

– Vandringen byr på en annerledes kunstopplevelse, hvor vi møter kunstverk på uventede steder av både norske og internasjonale kunstnere. Vandringen finner sted i et unikt historisk miljø som frir til både sansene, nysgjerrigheten og fantasien, forteller kuratorene.

Lær noe nytt om byen neste gang du besøker Kvadraturen, enkelt gjennom mobilen. Foto: Jørgen Rist Holmen, Kulturetaten.
Skjermbilde fra Oppdag Kvadraturen

Oppdag kvadraturen

Oppdag Kvadraturen ble lansert i oktober 2021 og er Oslo kommunes nettside som lar deg bli kjent med spennende historie og arkitektur fra den bydelen i Oslo som en gang var Christiania.

Nettsiden er spesielt utviklet for mobil, slik at du som publikum kan utforske vandringer og stoppesteder på egenhånd. Nettsiden oppdagkvadraturen.no inneholder 33 stoppesteder – historiske bygninger og plasser og nå fire vandringer: Historien om Christiania, Stil og arkitektur, Barnas kvadratur og Kunst i Kvadraturen.

Målet med Oppdag Kvadraturen er at Oslos befolkning og tilreisende skal oppdage nye sider ved byen og lære å kjenne bakgrunnen for hvorfor Oslo ser ut som den gjør. På denne måten ønsker vi å bidra til økt byliv i Kvadraturen.

Kunst i Kvadraturen: "Nysgjerrigperens vandring" (Lenke)

Denne vandringen tar deg på en omvisning i kunst du kanskje ikke ante at fantes i Kvadraturen.

Oppdag Kvadraturen (Lenke)

Kvadraturen er Oslos egen lille renessanseby! Det rettvinklede gatenettet oser av historie og sjarm, og har en rekke historiske severdigheter. Velkommen til å utforske utvalgte stoppesteder og vandringer!