Pedro Gómez-Egaña: Inmeridiem - et unikt kunstprosjekt

Kunstverket Inmeridiem består av en stein fra Akerselva som settes inn i en seremoniell ramme. Den colombianske kunstneren Pedro Gómez-Egaña står bak det nyeste kunstverket på Deichman Bjørvika. Hver dag i ett år vil en person kunne komme til biblioteket akkurat mellom soloppgang og solnedgang og få ta del i verket. Da vil en glasskule bevege seg fra taket på Deichman og ned i hånden til den heldige publikummer. Kunstverket trekker linjer mellom byen, biblioteket og Akerselva.
Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Pedro Gomez Egana: Inmeridiem på Deichman Bjørvika. Foto Andre Gali / Oslo Kommunes Kunstsamling
Foto: Andre Gali / Oslo Kommunes Kunstsamling

Praktisk info

Selve opplevelsen varer 20 minutter, men vi anbefaler å sette av minst 45 minutter når du reserverer plass.

Inmeridiem er for kun én person av gangen. Du må gjerne ta med deg noen, men vi ber om at de holder avstand mens verket pågår. Det er ok at denne personen tar bilder eller filmer fra avstand.

Booking av opplevelsen i 2021-2022

Du reserverer en plass ved å gå til nettsiden inmeridiem.com og klikke på «Book your spot» øverst i venstre hjørne. Du vil få opp et vindu som viser tilgjengelige datoer. Legg merke til at alle tilgjengelige tider er rundt midt på dagen. Det koster ingenting å booke.

Avbooking

Siden det kun er én gjest som kan oppleve verket hver dag, ber vi om at du kontakter oss på contact@inmeridiem.com om du må avlyse. Avmelding kan sendes helt frem til verket starter.

Hvis du er mer enn 15 minutter forsinket, vil opplevelsen bli tilbudt en annen person på biblioteket. Gi oss beskjed hvis du om du ikke får det til ved å sende en e-post til contact@inmeridiem.com

Video: Pedro Gómez-Egaña om verket "Inmeridiem" på Deichman Bjørvika

I dette intervjuet forteller den colombianske kunstneren Pedro Gómez-Egaña om kunstverket Inmeridiem som fra 22. september 2021 til 23. september 2022 vises på Deichman Bjørvika.

Opplev kunsten i Deichman Bjørvika (Lenke)

Når du besøker hovedbiblioteket i Bjørvika kan du oppleve mange flotte kunstverk og utstillinger. Fra og med i dag kan du også oppleve et nytt verk: Inmeridiem av kunstner Pedro Gómez-Egaña. (Pressemelding 22. september 2021)

Verket åpnet 22. september 2021

Verket ble innviet av Kjersti Hovden fra Akerselvas venner etter taler fra blant annet kunstneren og kurator Marianne Zamecznik. 

Foto: Trond A. Isaksen.

Om kunstneren

Pedro Gómez-Egaña (f. 1976) er født og oppvokst i Colombia og bor og jobber i Oslo. Gómez-Egaña jobber som skulptur professor på Kunsthøyskolen i Oslo. Som kunstner utforsker Gómez-Egaña skulptur og installasjon som henter form og ideer fra mekanisk vitenskap, musikk, psykologi og historie, og hvor erfaring av tid er et sentralt element. 

Hans verk har nylig vært vist på Henie Onstad kunstsenter, 15th Istanbul Biennial, Contour Biennial, Performa13 i New York, Kode museum i Bergen, Yarat Contemporary i Baku, Kochi-Muziris Biennial, Marrakech Biennial, Kunstnernes Hus, Hordaland Kunstsenter, Brussels Biennial, South Bank Centre i London, L’appartement 22 i Rabat, Galeria Vermelhoi Sao Paulo, Kunsthall Mulhouse i France, og Colomboscope i Sri Lanka.

Video: Pedro Gómez-Egaña: Inmeridiem