Et nytt byrom i Bjørvika

The Mother, Tracey Emins ni meter høye bronseskulptur, kommer til Bjørvika i løpet av sommeren. Mens vi venter er det mulig å besøke området hun skal sitte i, et splitter nytt byrom som åpner i dag.

Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
The Mother i engen. Foto: Illustrasjon og landskapsarkitektur av J & L Gibbons
Enga sett ovenifra. Foto: Ingvild Brekke Myklebust

The Mother til Oslo på sensommeren

Hun skulle opprinnelig komme inn med båt via Oslofjorden i mars i år. Den ni meter høye bronseskulpturen The Mother av den britiske kunstneren Tracey Emin, vil på grunn av forsinkelser i produksjonen tidligst være på plass sensommeren 2021.

Etter ny plan vil hun fraktes fra London til Oslo i løpet av sommeren. Vi gleder oss til alle Osloborgere og andre besøkende kan få oppleve henne. Mens vi venter håper vi publikum vil bruke området som åpnes førstkommende fredag.

Når The Mother kommer skal hun få sin plass sittende på kne i en liten blomstereng på en helt ny tomt i Oslo utenfor nye MUNCH. Området er utformet som en del av kunstprosjektet, i tråd med kunstnerens visjon, og er utarbeidet av det britiske landskapsarkitektfirmaet, J & L Gibbons. Dette skal sikre et godt samspill mellom skulpturen, området og publikums bruk av stedet. Oslo blir ett mål større, for byens borgere.

Bakgrunn

I forbindelse med etableringen av det nye Munchmuseet ble det avsatt midler gjennom Oslo kommunes kunstordning til et kunstprosjekt. Blant syv konkurranseforslag fra de nasjonalt og internasjonalt anerkjente kunstnerne Matias Faldbakken, Tracey Emin, A K Dolven, Cristina Iglesias, Olafur Eliasson, Ragnar Kjartansson og Adrián Villar Rojas, har juryen enstemmig vedtatt at Tracey Emins The Mother skal oppføres på museumsutstikkeren ved siden av det nye Munchmuseet.

Tracey Emin ser i kamera, hun holder en liten skulptur i armene, fjord og MUNCH museet i bakgrunnen. Foto
Tracey Emin utenfor MUNCH med modell av The Mother. Foto Alv Gustavsen, Kulturetaten, Oslo kommune