Workshop for ungdom på Korsvoll

Det er av stor betydning for Oslo kommunes kunstsamling å involvere barn og unge som aktive deltagere i kunstopplevelser fremfor å gjøre de til passive konsumenter av kultur. Dette er med på å fremme eierskap både til verk og prosess, i tillegg til all god verdiskaping som ligger i det å utfolde seg kunstnerisk og kreativt.
Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Foto: Trond Isaksen

Workshop for ungdom på Korsvoll

Oslo kommunes kunstsamling har i mars hatt workshops for en gruppe ungdommer i alderen 13-18 år på Korsvoll i bydel Nordre Aker. Over tre ettermiddager har lokal Korsvollungdom arbeidet med danser Ida Ivaas og kunstner Shahrzad Malekian, og deltatt både i koreografi- og kostymeutarbeidelser. Workshopen med ungdommene skal munne ut i en performance, og er en del av kunstprosjektet Off-site laget til nye Korsvoll flerbrukshall.

I tillegg til workshop og performance består kunstprosjektet Off-site av en utendørs skulpturserie plassert i området rundt flerbrukshallen. Disse skulpturene speiler velkjente elementer i det offentlige rom og idrettsplasser, der barn og unge treffes til sportslige utfoldelser. Kunstner Shahrzad Malekian har til sammen laget 18 skulpturer, alle bygget opp av geometriske former i nyanser av blått, hvitt og gult, som i sitt lekne uttrykk inviterer publikum til bevegelse og interaksjon.

Om kunstneren

Shahrzad Malekian er en del av kunstnerkollektivet Tenthaus i Oslo, og arbeider interdisiplinært innenfor en sosial praksis med deltagelse som kunstnerisk strategi. Malekian anvender menneskekroppen som verktøy i en utforskning av ulike sosiale, kulturelle og politiske sammenhenger, gjerne i en undersøkelse av institusjonelle maktstrukturer.

Malekians kunstprosjekt Off-site vil ha offisiell åpning 5. mai 2023.

Kunstutvalg

  • Kunstkonsulent og kurator for prosjektet: Ida Højgaard Thjømøe
  • Prosjektleder i Oslo kommunes kunstsamling: Ole Giskemo Slyngstadli
  • Brukerrepresentant, Korsvoll IL: Kristin Danielsen
  • Brukerrepresentant, barnehage: Elisabeth Rasch
  • Byggherre, PL: Espen Foss Johansen
  • Byggherre, Ass. PL: Anne-Lene Bakken Ulseth

Korsvoll flerbrukshall er tegnet av arkitektene Hille Melbye AS og består av både idrettshall, forsamlingslokale og en barnehage.