Tilbake til oversikten

Pedro Gómez-Egaña: Inmeridiem - et unikt kunstprosjekt

Kunstverket Inmeridiem består av en stein fra Akerselva som settes inn i en seremoniell ramme. Den colombianske kunstneren Pedro Gómez-Egaña står bak det nyeste kunstverket på Deichman Bjørvika. Hver dag i ett år vil en person kunne komme til biblioteket akkurat mellom soloppgang og solnedgang og få ta del i verket. Da vil en glasskule bevege seg fra taket på Deichman og ned i hånden til den heldige publikummer. Kunstverket trekker linjer mellom byen, biblioteket og Akerselva.

Praktisk info

Nyhet22.09.2021

Påmelding vil være mulig fra september og billetter vil legges ut løpende gjennom hele året.

Selve opplevelsen varer 20 minutter, men vi anbefaler å sette av minst 45 minutter når du reserverer plass.

Inmeridiem er for kun én person av gangen. Du må gjerne ta med deg noen, men vi ber om at de holder avstand mens verket pågår. Det er ok at denne personen tar bilder eller filmer fra avstand.

Booking

Du reserverer en plass ved å gå til nettsiden inmeridiem.com og klikke på «Book your spot» øverst i venstre hjørne. Du vil få opp et vindu som viser tilgjengelige datoer. Legg merke til at alle tilgjengelige tider er rundt midt på dagen. Det koster ingenting å booke.

Book din plass via inmeridiem.com her

Avbooking

Siden det kun er én gjest som kan oppleve verket hver dag, ber vi om at du kontakter oss på contact@inmeridiem.com om du må avlyse. Avmelding kan sendes helt frem til verket starter.

Hvis du er mer enn 15 minutter forsinket, vil opplevelsen bli tilbudt en annen person på biblioteket. Gi oss beskjed hvis du om du ikke får det til ved å sende en e-post til contact@inmeridiem.com

Annet

Kunstverket akkompagneres av en arrangementsrekke med foredrag og guidede turer i området, og en publikasjon.

Mer informasjon om arrangementsrekken og publikasjonen kommer.

Verket åpnet 22. september

Verket ble innviet av Kjersti Hovden fra Akerselvas venner etter taler fra blant annet kunstneren og kurator Marianne Zamecznik. (Foto: Trond A. Isaksen)