Kunst til Oslos byjubileum 2024

I år har Oslo 400-årsjubileum, og vi har tatt initiativ til å etablere et nytt kunstverk til byen.

Nå har vi gleden av å invitere til det første av flere arrangementer som tar for seg dette kunstoppdraget og Sille Storihles kunstverk som er i ferd med å bli til.

Velkommen til Gamle Munch torsdag 29. februar kl. 18 - 19:30 for å høre mer om viktige minnesteder og monumenter i byen og om Storihles prosjekt.

Kategori
Arrangement
Dato for arrangement
Sist oppdatert: 
Fonteneskulptur på et bytorg i Oslo. Foto.
Ørnulf Bast: Solen og jorden, 1936. © Ørnulf Bast / BONO. Foto: Svein Olav Traa Langseth / Oslo kommune

Oslos to jubileer

I 2024 markeres det to jubileer i Oslo. Det er for det første 400 år siden Christian IV grunnla Christiania (senere Kristiania) i Kvadraturen. Det skjedde etter at en omfattende bybrann la Oslo, som den gang lå i Gamlebyen, i ruiner. For det andre er det 100 år siden byen fikk middelaldernavnet Oslo tilbake, i 1924.

Nytt kunstverk til byen vår

I forbindelse med jubileene har Oslo kommunes kunstsamling (OKK) tatt initiativ til å etablere et nytt kunstverk til byen. Torsdag 29. februar har vi gleden av å invitere til det første av flere arrangementer som belyser temaer og problemstillinger knyttet til kunstoppdraget og kunstverket som er i ferd med å bli til.

I byens kunstsamling finnes det mange kunstverk som opprinnelig ble etablert som minnesteder og monumenter over historiske hendelser og personer. Når vi nå markerer byens 400-årsjubileum med et nytt kunstverk, er det denne tradisjonen som utgjør konteksten for utlysningen og for OKK som oppdragsgiver. Det er også denne konteksten kunstner Sille Storihles nye verk innlemmes i.

Portrettfoto av person med dekorativ bakgrunn i rådhuset.
Kunstner Sille Storihle. Foto: Istvan Virag

Kveldens program

På dette arrangementet vil vi gi deg en:

  • Introduksjon til viktige minnesteder og monumenter i Oslo kommunes kunstsamling ved Per Gunnar Eeg-Tverbakk, kunstfaglig prosjektleder og kurator i OKK, Kulturetaten
  • Oppdraget om et nytt kunstverk ved Mari F. Sundet, kunstfaglig prosjektleder og kurator i OKK, Kulturetaten
  • Presentasjon av Open Call ved kunstner Sille Storihle

Arrangementene er gratis og åpent for alle.

Kafeen på Gamle Munch vil være åpen. Vi oppfordrer alle til å handle det de ønsker før arrangementet begynner kl. 18.