MAMMA! En samtale om Tracey Emins Moren

4. juni 2023 er det ett år siden Tracey Emins bronseskulptur Moren fikk sin plass ved MUNCH. Vi markerer ettårsdagen med en samtale om morskap, lansering av podkast og bursdagsfeiring på MUNCH.

Kategori
Arrangement
Sist oppdatert: 
A monumental bronze placed on a meadow in front of MUNCH museum. Two peolpe looking up at the sculpture. Photo
"The Mother/Moren" by Tracey Emin at Inger Munchs pier. Photo: Istvan Virag

Tid: Søndag 4. juni 2023 kl. 14:00 - 16:00

Sted: Amfiet på MUNCH

Dørene åpner 13:30. Det er gratis inngang, men begrenset med plasser så kom i god tid. Samtalen starter 14:00 og vil bli holdt på norsk.

Hør kunsthistoriker og programleder i Kunstpodden, Cecilie Tyri Holt, i samtale med kunsthistoriker og -kritiker Mona Pahle Bjerke, kunstner Ahmed Umar og førstekonservator Jon-Ove Steihaug om morskap i kunst generelt – og Emins Moren spesielt.

Kunstpoddens Cecilie Tyri Holt og kunstner Ahmed Umar i samtale. Foto: Ingvild Brekke Myklebust
Kunsthistoriker og -kritiker Mona Pahle Bjerke i samtale med førstekonservator Jon-Ove Steihaug. Foto: Ingvild Brekke Myklebust

Ny podkast

Tracey Emins Moren inngår i Oslo kommunes kunstsamling. I samarbeid med Kunstpodden har vi laget tre podkastepisoder med utgangspunkt i skulpturen. 

Podkasten utdyper temaet morskap i kunst og litteratur, og utforsker ulike innganger til Moren med fokus på juryeringsprosess og forbindelser mellom Emin og Edvard Munch. Dette samarbeidet lanseres på MUNCH denne ettermiddagen.

Hør podkasten:

Bursdagsfeiring

Etter samtalen inviterer Oslo kommunes kunstsamling til en feiring av ettårsdagen til Moren. Vi serverer kake og DJ!

Musikk, kake og feiring foran Moren og MUNCH. Foto: Ingvild Brekke Myklebust
Foto: Ingvild Brekke Myklebust