Fagseminar om Oslo rådhus

Hvordan kan vi lese samfunnet inn i Rådhuset eller Rådhuset inn i samfunnet, og hva slags historier forteller kunsten og arkitekturen om Oslo rådhus i dag? 

I forbindelse med at Oslo rådhus i år fyller 75 år arrangerer Oslo kommunes kunstsamling et fagseminar der vi ønsker å undersøke kunsten og arkitekturens betydning i et av våre viktigste signalbygg i moderne tid.

Hold av datoen 13. november. 

Mer informasjon om program og påmelding kommer.

Kategori
Arrangement
Dato for arrangement
Sist oppdatert: 
Foto av en stor sal i Oslo rådhus med kunst på veggene, rød tapet og stoler og bord stilt opp.
Willi Midelfart, Det gror (1939-1950). © Willi Midelfart / BONO. Foto: Jiri Havran

Historien om Oslo rådhus er fortellingen om en sosialdemokratisk storhetstid der nasjonsbygging etter andre verdenskrig var av stor betydning. Oslo rådhus ble bygget for hovedstaden, men skulle tilhøre en hel nasjon. Rådhusets historie er også en betydelig del av Oslos historie, som et stykke reguleringshistorie og en byutviklingsprosess der en samlet bydel ble sanert mens en ny tok form.

En hel generasjon norske kunstnere var involvert i utsmykning av Rådhuset over en periode på til sammen 19 år. Selv om rådhusarkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson intenderte et felles formspråk karakteristisk for bygget, demonstrerer kunsten i Rådhuset individuelle verk med særpreg. I kunsthistorisk sammenheng banet utsmykningene i rådhuset også vei for kunstpolitiske rammevilkår samt profesjons- og likestillingskamp.

Velkommen til seminar

Torsdag 13. november inviterer vi til et fagseminar i Oslo rådhus der vi ser nærmere på den store fortellingen om Rådhuset samtidig som vi ønsker å løfte frem de mindre kjente historiene. Til seminaret kommer noen av våre fremste fagspesialister innenfor kunst, arkitektur og byutvikling.

Seminaret er gratis og åpent for alle, og mer informasjon om programmet og påmelding kommer.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med ansvarlig for seminaret, Lill K. Stensrud.