Tilbake til oversikten

Markering av Shahrzad Malekians verk "Off-site"

Tirsdag 25. oktober inviterer Oslo kommunes kunstsamling til markering av Shahrzad Malekians nye verk Off-site – en serie skulpturer laget til nylig ferdigstilte Korsvoll Flerbrukshall i bydel Nordre Aker. Malekians verk er bygget opp av geometriske former i nyanser av blått, hvitt og gult som inviterer publikum til bevegelse, lek og interaksjon. Skulpturene speiler velkjente elementer i det offentlige rom og idrettsplasser der barn og unge treffes til sportslige utfoldelser.

Shahrzad Malekians: Off-site, 2022. Korsvoldl Flerbrukshall Foto: Lill K. Stensrud

Shahrzad Malekians: Off-site, 2022. Korsvoldl Flerbrukshall Foto: Lill K. Stensrud
Nyhet18.10.2022

Off-site er et tredelt verk som i tillegg til skulpturserien vil bestå av en rekke samlinger med lokalbeboere på Korsvoll samt en performance. Begge de sistnevnte vil finne sted neste år og samlet sett utgjøre verkets helhet.

Shahrzad Malekian er en del av kunstnerkollektivet Tenthaus i Oslo, og arbeider interdisiplinært innenfor en sosial praksis med deltagelse som kunstnerisk strategi. Malekian anvender menneskekroppen som verktøy i en utforskning av ulike sosiale, kulturelle og politiske sammenheng, gjerne for å undersøke institusjonelle maktstrukturer.

Korsvoll flerbrukshall er tegnet av arkitektene Hille Melbye AS og består av både idrettshall, forsamlingslokale og en barnehage. Kunstkonsulent og kurator for prosjektet er Ida Højgaard Thjømøe. Kulturetatens prosjektleder er Ole Giskemo Slyngstadli. Kunstutvalgets medlemmer består i tillegg til kurator og Kulturetatens prosjektleder av Kristin Danielsen (Brukerrepresentant, Korsvoll IL), Elisabeth Rasch (Brukerrepresentant, barnehagen), Espen Foss Johansen (Byggherre, PL) og Anne-Lene Bakken Ulseth (Byggherre, Ass PL).

Velkommen til markering av første del av Malekians Off-site tirsdag 25. oktober kl. 15.00-16.30. Åpningstale etterfulgt av kunstner- og kuratorsamtale. Enkel bevertning.