Gratis kunstverksted for AKS-elever i sommer

Oslo kommunes kunstsamling og Vigelandmuseet inviterer til gratis kunstverksted for barn på Vigelandmuseet i sommer. Tilbudet er veldig populært, og verkstedet er nå fulltegnet.

Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Person står i et utstillingsrom med skulpturer rundt seg. Foto.
Kunstner og formidler Helene Duckert. Foto: Vigelandmuseet.

Gustav Vigeland har laget noen av Norges mest kjente skulpturer. I parken og museet finnes det kunst, historier, menneskeskikkelser og fabeldyr som barna skal bli bedre kjent med på en helt ny måte sammen med kunstner Helene Duckert.

Praktisk informasjon

  • Kunstverkstedet er fulltegnet for sommeren 2023
  • Når: Uke 31 og 33 kl. 10:00 - 13:00
  • Hvor: Vigelandmuseet. Nobels gate 32, 0268 Oslo.
  • Arrangører: Oslo kommunes kunstsamling og Vigelandmuseet

Om verkstedet

Hva tenker du når du hører ordet kropp? Hva ser du for deg? Vi lar oss inspirere av Vigelands 17 meter høy steinsøyle Monolitten samt Vigelands kunstnerskap i en utforskning av temaer knyttet til kropp og individualisme, samhold og solidaritet.

I andre del av verkstedet vil Helene Duckert invitere barna inn i eget kunstnerskap. Som kunstner leter Duckert etter forbindelser mellom menneskets og dets eiendeler. Med fantasifulle virkemidler og småskummel humor, omvender Duckert overskuddsmaterialer til magiske, meningsbærende gjenstander. Som arkeologer får barna undersøke og utforske Duckerts samling av kasserte materialer, for selv å transformere disse gamle gjenstandene til nye kunstverk med egen signatur.

Om kunstneren

Helene Duckert (f. 1988) bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse fra OsloMet, og medium- og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Duckert har lang erfaring med å produsere kunst og formidlingsprosjekter med lekne univers for barn, deriblant for Munchmuseet i utvikling av Hjernelabyrinten i samarbeid med kunstner Jennie Bringaker inspirert av Edvard Munchs frie og utprøvende metoder.

Video: Sommerverksted for barn

Sommeren 2022 arrangerte Oslo kommunes kunstsamling kunstvandring og kunstnerverksted for barn i Ekebergparken. Initiativet gjentas i 2023 i samarbeid med Vigelandmuseet.

Har du spørsmål?

Kontaktpersoner: