Sommerverksted for barn med Helene Duckert

I 2022 arrangerer Oslo kommunes kunstsamling kunstvandring og kunstnerverksted for barn i Ekebergparken. Sammen med kunstner Helene Duckert vil barna blant annet bli kjent med Munch og Tracey Emins skulptur "Moren". 


Verkstedet er gratis og er i denne omgang et tilbud for barn i AKS og aktivitetsskoler i Oslo. (Verkstedet er nå fullbooket.)

Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Kunstner Helene Ducktert. Foto: Helene Duckert
Foto: Thomas Ekström

Det er første gang at Oslo kommunes kunstsamling utvikler et formidlingsprogram for barn i forbindelse med sommerferien. Prosjektet er en pilot i formidlingsarbeidet i Oslo kommunes kunstsamling og vil legge grunnlag for en økt satsning på barn og unge. På sikt er målet å utvikle noen modeller for formidling som vil bidra til å skape engasjement for og bevissthet om den offentlige kunsten i Oslo blant barn og unge, gjerne i samarbeid med andre aktører og institusjoner i kunstfeltet.

Ekebergparken. Foto: Kristina A. Kvåle
Tracey Emin (Storbritannia, 1963): Moren / The Mother, 2022. Bronse. Skulptur: 9100 × 6012 × 8010 cm, 18200 kg. © Tracey Emin. All rights reserved, DACS / BONO 2022. Fotografi: © Ingvild Brekke Myklebust

Om kunstverkstedet

Verkstedet finner sted i uke 26, 31 og 32 og gjennomføres av kunstner Helene Duckert. Fra tirsdag til og med fredag i disse ukene kan grupper på opptil 15 barn per dag i tidsrommet kl. 10.00-13.00 være med på en oppdagelsesferd både ute i vakker natur og i Ekebergparkens fine verkstedshus Hakkespettene.

Første del består av en vandring ute blant parkens mange fantasifulle skulpturer etterfulgtav lunsj, og deretter en verkstedsdel hvor barna selv lager kunstverk i ulike materialer.

Sommerverkstedet i Ekebergparken vil ha Edvard Munch som en rød tematisk tråd. Barna vil blant annet bli kjent med Oslo kommunes kunstsamlings nye verk "Moren" laget av den britiske kunstneren Tracy Emin, inspirert av Munch.

NB: Arrangementet er forbeholdt AKS og aktivitetsskoler i Oslo, det er ikke mulig å reservere verkstedet som privatperson.

Kunstner Helene Ducktert. Foto: Helene Duckert
Kunstner Helene Duckert. Foto: Vibeke Christensen

Om kunstneren

Helene Duckert (f. 1988) har sin utdannelse fra OsloMet og medium- og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. 

De seneste årene har Duckert vist arbeider ved blant annet Kunsthall Oslo, Kunstnerforbundet (Oslo), Norsk Billedhoggerforening (Oslo), Kunsthall Grenland (Porsgrunn), Konsthall Marieholm (Sverige) og Tenthaus (Oslo), Galleri Format (Oslo). Duckert hadde separatutstilling ved Østfold Kunstsenter i 2021. Hun har også deltatt på biennalen for samtidssmykker, Melting Point Joieria Contemporània València (Spania), i forbindelse med studiene på Kunsthøgskolen.

Duckert har lang erfaring med å produsere kunst og formidlingsprosjekter med lekne univers for barn, nå senest for Munchmuseet i utvikling av Hjernelabyrinten i samarbeid med kunstner Jennie Bringaker inspirert av Edvard Munchs frie og utprøvende metoder.

Video: Sommerverksted for barn

Sommeren 2022 arrangerte Oslo kommunes kunstsamling kunstvandring og kunstnerverksted for barn i Ekebergparken. Initiativet gjentas i 2023 i samarbeid med Vigelandmuseet.