Performancer på Langøyene

Søndag 2. juni kl. 14:00 kan du oppleve ulike performancer ved og rundt stranden på Langøyene i Oslofjorden av og med kunstnerne Kirsty Kross, Finn Adrian Jorkjen og Cathrine Constanse Gjelsnes.

Kategori
Arrangement
Dato for arrangement
Sist oppdatert: 
Kaiområde på en øy omkranset av hav. Foto.
Bryggeområdet ved Langøyene. Foto: Trond A. Isaksen.

Om Langøyene

Langøyene har en uvanlig historie. I begynnelsen var dette to øyer, men etter at den ble fylt opp med søppel fra 1904-1948 ble den til én øy. 

Nå er Langøyene en menneskeskapt øy som også har fått tre permanente kunstverk av Mattias Härenstam, Maria Sundby og Andrea Scholze.

Andrea Scholze: Familien fra havet, 2023. Foto: Trond A. Isaksen.
Maria Sundby: The Rest in Pieces, 2023. Foto: Trond A. Isaksen.
Mattias Härenstam: Alt som før var dødt, 2022. Foto: Trond A. Isaksen.

Program for søndag 2. juni

Performancene vil utføres ved og rundt stranden på Langøyene, og programmet er som følger:

  • Finn Adrian Jorkjens Mellom busk og kratt tar utgangspunkt i telt og turliv, og han vil sette opp et lite telt som sammen med annet turutstyr vil fungere som scenografi/props i performancen. Jorkjen fremfører verket sammen med Regine Stensæth Josefsen og Joakim Toreg.
  • Kirsty Kross' Higher Love er en presentasjon om søppel, gjenvinning, ekteskapskrise og Pepsi Max. Starring Kari Max, Ulf Anders og Sofie Amanda i et familiedrama på stranden.
  • Cathrine Constanse Gjelsnes' Naturtilstand er en guidet tur / performancelecture med props.

Arrangementet vil vare til ca. 15:30, og er gratis og åpent for alle.

Slik kommer du deg til Langøyene

Ta båten (linje B2) fra Aker Brygge kl. 13:15. Ankomst kl. 13:41 (programmet starter 14:00). Se rutetider hos ruter.no.

Om kunstnerne

Finn Adrian Jorkjen (f. 1990) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Kunstakademiet i Oslo. 

Jorkjen jobber med performance, tekst og video og er opptatt av problemstillinger rundt identitet, massemedia og det emosjonelle. Han jobber også kompositorisk med verbaltekst, lyd og bevegelse.

Tidligere har han vist arbeider ved Ravnedans, Sørlandstutstillingen, Kösk, Rosendal Teater og Høstutstillingen 2022. Han er også en del av performance-duoen Koppen & Jorkjen med kunstner Henrik Koppen.

Person står mot en opplyst vegg med teksten "ello skrevet på". Foto.
Finn Adrian Jorkjen.

Cathrine Constanse Gjelsnes (f. 1969) jobber med video, installasjon, objekt, skulptur, performance, relasjonell kunst og estetikk, institusjonskritikk, aksjonisme og har camping som en kunstnerisk praksis. 

Hun har vært en av galleristene i G.U.N (1994 – 2003) og vært kurator på Galleri 69 fra 2004 – d.d. Hun har hatt en rekke utstillinger både solo og i samarbeid med andre.

Kvinne sitter ved tre og ser utover en åker. Foto.
Cathrine Constanse Gjelsnes.

Kirsty Kross' (f. 1974) praksis inkluderer performance, musikk, tegning, installasjon og forskning. Arbeidene hennes tar for seg den menneskelige tilstanden, og for tiden fokuserer hun på forholdet mellom oppmerksomhetsøkonomien og klimakrisen. 

Kross har en mastergrad fra Berlin University of the Arts og har også studert kunsthistorie ved universitetet i Queensland. 

Hun har hatt utstillinger og performancer ved blant annet Nasjonalmuseet, MUNCH, KUBE og Jugendstilsenteret.

Person ligger i bobleplast. Foto.
Kirsty Kross. Foto: Istvan Virag.