MINI ART FESTIVAL 2022

Lørdag 1. oktober 2022 arrangerer vi minikunstfestival på Lofsrud skole! Arrangementet er et samarbeid mellom Bydel Søndre Nordstrand, Urbant verksted og kunstnerne i prosjektet Et blivende sted, Anne-Liis Kogan og Yamile Calderon.

Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Detaljrikt graffiti motiv med sterke farger som grønt, rosa, hvitt og blått. Foto.
Graffitimotiv

Et blivende sted

Et blivende sted er et prosjekt der vi gjennom en åpen utlysning inviterte kunstnere til å skape kunst i dialog med området Rudshøgda på Mortensrud. Kunstnerne Yamile Calderón og Anne-Liis Kogan ble valgt ut til å utvikle med hvert sitt kunstprosjekt. 

Over de siste seks månedene har de vært i kontakt med mange folk og miljøer i området for å bli bedre kjent. For å komme tettere på ungdomsmiljøet spesielt har kunstnerne, med god støtte av Bydel Søndre Nordstrand, etablert et samarbeid med Urbant verksted.

To portrettbilder satt sammen. Bildet til venstre er i farger og viser en person med langt, mørkt hår i grønn genser som ser i kamera. Bildet til høyre viser en person med mørkt, bølgete hår og mørk t-skjorte som ser i kamera. Foto.
Kunstnerne Anne-Liis Kogan og Yamile Calderon.

Urbant verksted

Urbant verksted er et konsept utarbeidet av to miljøarbeidere i Osloskolen  og to urbane kunstnere. De tilbyr morsomme og originale kurs som vil stimulere ungdom til å tenke annerledes og kreativt. Samtidig vil de introdusere ungdommer for mulige yrker. Blant kursene Urbant verksted tilbyr er grafitti og street art, barber workshop og fletteverksted. 

Les mer om Urbant Verksted.

To personer står sammen og viser tommel opp foran en fargerik graffiti-vegg. Foto.
Abu Marong og Knut Hagen i Urbant verksted

Et blivende sted + Urbant verksted = MINI ART FESTIVAL

Lørdag 1. oktober kl. 13 - 20 går MINI ART FESTIVAL av stabelen på Lofsrud skole. 

Festivalen vil bestå av Street Art Workshop, lydworkshop med Anne-Liis Kogan og kunstnersamtale med Yamile Calderon.

Program: 

Street art workshop med Urbant verksted

Street Art Wohandler om å gi ungdommer en kunstnerisk opplevelse utenom det vanlige. På denne workshopen lærer ungdommene alt fra skissering og planleggingen rundt en graffiti piece til selve utførelsen av verket. Kunstnere fra Urbant verksted guider, og hjelper ungdommene trinnvis gjennom prosessen helt til ungdommene står igjen med et ferdig produkt.

Lydworkshop med kunstner Anne-Liis Kogan.

Har du mye på hjertet eller lyst å fortelle din historie, da kan du bli med på lydworkshop som avsluttes med en performance/visning. Vi starter med å snakke om hvem vi er og hva vi vil formidle. Deretter skriver vi en tekst hver og øver på hvordan vi kan fremføre det. Kult hvis vi kan bruke ulike språk. Deretter leser vi det inn en og en inni en loop-maskin som looper alle våre historier til en!

Artist talk med Yamile Calderon

Billedkunstneren Yamile Calderon vil presentere sitt siste arbeid knyttet til fotografi og videofilm. Hun vil presentere boken sin «Narcos & Homes» sammen med andre prosjekter. Presentasjonen vil vare ca. 1 time.

Maks. 40 deltakere.

En sort flyer med hvit tekst hvor det står "Mini Art Festival" på. Flyer.
Flyer for Mini Art Festival