The Økern Projects – et samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo

Denne høsten har Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) og Oslo kommunes kunstsamling samarbeidet om et kurs for masterstudenter i Kunst og offentlig rom ved KHiO. 

Kurset er en del av studiets produksjonsmodul, og har tatt utgangspunkt i den pågående byutviklingen på Økern i Oslo. Mandag 20. november vil studentene holde en åpen presentasjon av sine verk fra prosjektet.

Kategori
Arrangement
Sist oppdatert: 
Ni mennesker fotografert forfra. De ser alle mot kameraet. De står på en parkeringsplass, og bak dem er en stor bygning. Foto.
Kursets deltakere Minseo Kwon, Marie Cole, Liselli Grunwald, Finlay Hall, Jelsen Lee Innocent, Mimmi Inkeri Koponen og Katja Schia, sammen med Mari Fredriksen Sundet ved Oslo Kommunes kunstsamling og Ebba Moi ved KHiO. Foto: Ellen Pande-Rolfsen.

Et av Norges største byutviklingsprosjekter

Plassert midt i hjertet av Hovinbyen, som er planlagt å bli den nye østlige hovedstaden i Oslo, gjennomgår Økern betydelig transformasjon innenfor en femårsplan. 

I løpet av høsten 2023 har syv kunstnere ved KHiOs masterstudie i Kunst og offentlig rom nærmet seg denne utviklingen fra ulike perspektiver, og kastet lys på et landskap i endring samt minner og historier til tusenvis av mennesker som passerer gjennom eller bor i området hver dag. 

Åtte mennesker ser utover horisontene. De er fotografert bakfra. Foto.
Foto: Ebba Moi

Åpen presentasjon mandag 20. november

Mandag 20. november kl. 16:30 er du hjertelig velkommen til en presentasjon av MA1 i Master Kunst og offentlig rom på Økern. 

Dette er et engangsarrangement som finner sted nær Økern T-banestasjon, og gir et glimt av kunstneriske perspektiver på denne pågående metamorfosen. Arrangementet er åpent for alle.

Bli med for et glass gløgg og kunstneriske intervensjoner inne og ute. Her vil du kunne utforske verk utført av kunstnerne under produksjonsmodulen dette semestret, med fokus på spesifikke steder i og rundt det tidligere senteret på Økern.

Kurset er et initiativ fra Ebba Moi ved Kunsthøgskolen i Oslo i samarbeid med kunstfaglig prosjektleder og kurator Mari Fredriksen Sundet ved Oslo Kommunes kunstsamling.