Åpningsfest: Selvbyggeren på Økern!

Torsdag 29. september 2022 kl. 17 åpner Selvbyggeren, et midlertidig kunstprosjekt som handler om kunstnernes mulighet til å bygge, bo og arbeide i byen. 

Kunstnerboligforeningen bygger selv en modul fra skisseprosjektets kunstnerboligblokk, ved hjelp av enkle metoder og lett utstyr. Det skjer i Spireaveien 20, på Økern.

Kategori
Nyhet
Publisert
Sist oppdatert: 
Kunstnerboligforeningen bygger Selvbyggeren på Økern.

Selvbyggeren er forankret i Hovinbyens historiske bakgrunn som en produktiv del av byen med industri og verksteder. Det historiske bildet av Hovinbyen som et sted for produksjon viskes gradvis ut av private eiendomsaktører. 

Gjennom felles arbeid, materialer og kunstnerisk refleksjon gir Selvbyggeren den kollektive hukommelsen om Hovinbyen som del av den produktive byen et fysisk uttrykk. 

I løpet av høsten suppleres byggverket med aktiviteter og kunstneriske bidrag fra Sigrid Espelien, Ane Hjort Guttu, Anna Ihle og Sverre Wyller. 

Bygget vil i første omgang bli stående i Spireaveien 20 til sommeren 2023, men siden det er basert på moduler kan det enkelt flyttes, lagres og settes opp på ny. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å delta på åpningsfesten!

Program

Sted: Spireaveien 20, på Økern
Tid: 29. september 2022 kl. 17

  • 17:15 Mari F. Sundet (prosjektleder, Oslo kommunes kunstsamling) presenterer prosjektet
  • 17:30 Introduksjon til Selvbyggeren og høstens program
  • 18:00 Samtale med Kunstnerboligforeningen moderert av Anna Ihle
  • 18.30 Anna Ihle: Vi må ta den her plassen
Fem personer står sammen foran to bygningsmodeller. De ser i kamera. Foto.
Kunstnerboligforeningen med medlemmene (fra venstre) Ina Hagen, Arild Eriksen (Fragment), Ruben Steinum, Steffen Håndlykken og Cathrine Finnema (Fragment) Foto: Mari F. Sundet

Om Selvbyggeren

Kunstnerboligforeningen består av kunstnerne Ina Hagen, Steffen Håndlykken og Ruben Steinum, og arkitektene Cathrine Finnema og Arild Eriksen. 

Kunstprosjektet Selvbyggeren inkluderer kunstneriske bidrag fra Sigrid Espelien, Ane Hjort Guttu, Anna Ihle og Sverre Wyller. Byggeleder har vært Alexander Salim, tømrer og arkitekt fra Waelgaard Salim arkitekter.

Selvbyggeren er en del av satsningen Kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen der Oslo kommunes kunstsamling samarbeider med KORO om kunstprosjekter som på ulike måter reflekterer over og griper inn i Hovinbyen

Kunst i offentlig rom og byutvikling

Økern! er et prosjekt der Oslo kommunes kunstsamling samarbeider med KORO om å realisere kunstprosjekter i Hovinbyen i nært samarbeid med lokalbefolkning og byutviklingsaktørene.

Prosjektet vil undersøke hvordan kunst og kunstnere kan spille en rolle i byutviklingen med kunstprosjekter som kommenterer, griper inn i eller på andre måter påvirker visjoner og planer for området.

Det overordnede målet er å utvikle nye metoder for å arbeide med kunst offentlig rom i sammenheng med byutvikling.