TILLIT av Lars Ramberg på Økern

I forbindelse med prosjektet ØKERN! som del av "Kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen", har Lars Ramberg i over ett år hatt kunstneropphold i Økernsenteret.

Som del av kunstneroppholdet har Ramberg utviklet lysinstallasjonen TILLIT som vises i Økernsenteret fra 17. januar 2023 og seks måneder frem i tid.

Kategori
Nyhet
Publisert
Svart-hvitt foto av høyblokk med mange vinduer. Noen av vinduene lyses opp, slik at ordet "TILLIT" står skrevet på bygningen. Foto.
TILLIT på Økern © Lars Ø Ramberg / BONO 2023.

I Håkon Mjelvas ikoniske modernistiske bygg, gamle Økernsenteret fra 1969, har Ramberg montert lys i vinduer over ni etasjer, som til sammen danner ordet TILLIT.

Verket er kontekstuelt forankret og utforsker stedets identitet som del av en betydelig byutviklingsprosess i området med det mål å etablere og integrere kunstnerisk kompetanse tidlig i stedets byplanlegging.

Tillit er selve fundamentet i et demokratisk samfunn. Tillit er en tro på og forvissning om at noen er til å stole på i det som kreves for å mestre en bestemt situasjon. I verket TILLIT har Ramberg sett det som sin oppgave som kunstner å bygge tillit på Økern.

TILLIT er støttet av Oslo kommunes kunstsamling, KORO, Økern Sentrum ANS og Signify AS.

Video: Kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen, seminar. 14. oktober 2022. Økern. Del 6

Under seminaret "Kunst i by og nabolagsutvikling" 14. oktober 2022 på Økern, holdt Lars Ø Ramberg et innlegg der han forteller om hvordan han jobber med Økern som materiale for kunst. Video: Lumo Polar