Tilbake til oversikten

TILLIT av Lars Ramberg på Økern

I forbindelse med prosjektet ØKERN! som del av "Kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen", har Lars Ramberg i over ett år hatt kunstneropphold i Økernsenteret. Som del av kunstneroppholdet har Ramberg utviklet lysinstallasjonen TILLIT som vises i Økernsenteret fra 17. januar og seks måneder frem i tid.

Nyhet04.01.2023

I Håkon Mjelvas ikoniske modernistiske bygg, gamle Økernsenteret fra 1969, har Ramberg montert lys i vinduer over ni etasjer, som til sammen danner ordet TILLIT.

Verket er kontekstuelt forankret og utforsker stedets identitet som del av en betydelig byutviklingsprosess i området med det mål å etablere og integrere kunstnerisk kompetanse tidlig i stedets byplanlegging.

Tillit er selve fundamentet i et demokratisk samfunn. Tillit er en tro på og forvissning om at noen er til å stole på i det som kreves for å mestre en bestemt situasjon. I verket TILLIT har Ramberg sett det som sin oppgave som kunstner å bygge tillit på Økern.

-> Les mer om Lars Ø Ramberg her: https://www.studioramberg.net/

-> Les mer om ØKERN! Her: https://www.kunstsamlingen.no/nyheter/okern

TILLIT er støttet av Oslo kommunes kunstsamling, KORO, Økern Sentrum ANS og Signify AS

Under seminaret "Kunst i by og nabolagsutvikling" 14. oktober 2022 på Økern, holdt Lars Ø Ramberg et innlegg der han forteller om hvordan han jobber på om med Økern som materiale for kunst. Video: Lumo Polar

I pressen